Gea van Eck

Beeldend kunstenaar uit Utrecht. 

Bio

Gea van Eck werd in 1974 geboren in Leiden en groeide op in een volksbuurt naast het schrootbedrijf van haar grootvader. Dat terrein was haar speeltuin.  Er waren schroefjes, boutjes, ijzerdraadjes, en brokstukken om dingen van te maken. Alles mocht kapot en vies worden was geen probleem. Dwars door de olievlekken schoten altijd weer groene planten omhoog. Daar ontdekte ze dat je van niets altijd iets bijzonders kunt maken, dat de kleinste dingen schatten kunnen zijn en dat de natuur veerkrachtig is. Ze heeft nog steeds een voorliefde voor oude materialen.

Gea kijkt met haar handen. Een beeld ontstaat door kijken, voelen en prikken in wol. Voor wisselende thema’s gebruikt ze mens en dier als metafoor. Haar werken komen voort uit verbazing over de wereld. De schoonheid en de veerkracht, maar ook tegenstrijdigheden en onrecht. Het contrast. Verbazing over de mens, z’n gedrag,  de interactie onderling. Over hoe mensen zich verhouden tot de wereld en elkaar. De verschillen en overeenkomsten.

“Dagenlang zoeken, uitproberen. Nieuwe technieken leren. Schrappen, schaven, groeien. Een gevoel, mijn verbazing over iets, omzetten naar iets tastbaars. Betekenissen toekennen, vragen stellen. En ondergedompeld zijn in het proces, want eenmaal af is een werk slechts een opmars naar een volgend werk.

Work in progress

(Instagram)
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Shopping Basket