wynanda_aan_de_beurt

Wynanda Zeevaarder

Vandaag had ik een mooi gesprek met zangeres  Wynanda Zeevaarder over haar vak. Over haar liefde voor muziek, de manieren waarop ze werkt en over de commerciële kanten ervan. 

Ze had een paar prachtige nummers meegenomen die ze heeft gezongen. Hoewel live op facebook was het een-intiem-voor-mij-alleen-prive concertje. Heel erg bijzonder. Helaas zijn door een hikje in de wifi veel van de mooie stukjes niet goed overgekomen. 

Bekijk de site van het Roaring twenties orkest waar Wynanda in zingt: Chairs

Als dag en nacht

Heel prachtig was haar uitvoering van de hertaling van Roeland Dol: `Als dag en nacht’. Hiernaast te zien in een versie op youtube. 

Dit stuk is gebaseerd op `Au suivant’ van Jacques Brel en is het verhaal van een jonge vrouw die zich prostitueert aan het front. Ze verzoent de soldaten met hun angst voor het naderende onheil, de vijand, de dood. Ze weet waarom ze het doet, waarom ze het haat, waarover ze twijfelt… en hoe het verhaal afloopt.

Tags: No tags

Comments are closed.